Novi rendgen aparat u mioničkom Domu zdravlja: Od sada lečenje bez odlaska u Valjevo

0
186

U mioničkom Domu zdravlja juče je sa radom počeo novi rendgen aparat. Građani neće više morati na snimak pluća u Valjevo, već će im potpuna zdravstvena zaštita biti omogućena i u Mionici.

U kovid ambulanti, već se rade laboratorijske analize krvi, a sa novim rendgen aparatom biće zaokružena dijagnostika kada je reč o korona virusu.

Pročitajte i  Mini maksi liga 2021/2022: Veliki broj prijavljenih ekipa među kojima su i devojčice

-Za građane Mionice je od izuzetne važnosti da imaju kompletnu  zdravstvenu zaštitu. Da sve preglede obave na jednom mestu. Novi rendgen aparat smanjiće čekanja i uštedeće vreme svim Mioničanima. Doktori i medicinsko osoblje se hrabro bore za naše živote. Hvala im. I zato moramo biti odgovorni. Moramo se vakcinisati i na taj način zaštiti sebe i druge-rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Pročitajte i  Novi asfalt u mioničkom selu Planinica: Urađeno 1.8 kilometara puta

Nakon instalacije, obuke i ispunjavanja svih tehničkih preduslova, RTG aparat je postavljen u Kovid ambulanti, a radiće svakoga dana od 08-13.30č.

U opštini Mionica, vakcinacija se obavlja na tri vakcinalna punkta. Svakog radnog dana zainteresovani se mogu vakcinisati u Mionici od 08-13č, a u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci sredom od 08-12č. Građanima su dostupne Fajzer i Sinofarm vakcine.

Pročitajte i  Svečana akademija u Mionici u čast Žarka Milanovića: Najtalentovaniji učenici na poklon dobili violine
Novi rendgen aparat u mioničkom Domu zdravlju
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime