Пешачке стазе Националног парка Ђердап: Изаберите своју руту и уживајте у пешачењу и природи

0
353
Планина Мироч, поглед на Дунав са врха Велики Штрбац

У Националном парку Ђердап постоји велики број пешачких стаза, различите дужине и успона, од лаких до средње тешких. Све стазе су обележене планинарском маркацијом, информативним таблама и идеалне су за љубитеље пешачења и боравка у природи.

Посетиоцима који дођу у Национални парк Ђердап на располагању ју уређене пешачке стаза: Мали Штрбац, Велики Штрбац, Гребен, Градашница, Босман – Соколовац, Ковилово, Кањон Бољетинске реке, Плоче и Златно језеро. Изузев едукативне стазе Златно језеро све остале стазе су у режиму заштите I степена и подлежу одређеним ограничењима односно посета је организована, контролисана и уз обавезну најаву.

Стазе Националног парка Ђердап

Накнада за посетиоце се плаћа према закону јер је у питању посета заштићеном подручју, његовим деловима и објектима. Према томе, у овом заштићеном подручју се налазе и делови са посебним режимима заштите, а који се ипак не могу посећивати без претходне најаве и контролу чувара Националног парка. Управо због тога је неопходно да на време ( пар дана раније) контактирате Национални парк Ђердап и адекватно организовали посету Националном парку Ђердап на обострано задовољство.
Разноврсност природних вредности, богатство и разноликост биљног и животињског света, атрактивни геолошки локалитети и културно-историјске знаменитости особености су које подручје Ђердапа чине јединственим. Изложбена поставка у Центру за посетиоце Националног парка Ђердап у Доњем Милановцу приказује геолошку грађу подручја, разноврсност и богатство живог света, најзначајније културно-историјске знаменитости, као и туристичке атракције највећег националног парка у Србији и будућег геопарка. Изложене експонате прате објашњења на српском и енглеском језику, а тактилну поставку и текстови на Брајевом писму. Визуелно-текстуални и мултимедијални приказ јединственствености подручја Ђердапа има за циљ повећање свести о потреби еколошког приступа појединаца и друштва у очувању природног окружења, геолошког наслеђа и културне баштине.

Pročitajte i  10 најлепших планина наше земље идеалних за летовање у Србији
Национални парка Ђердап

Цене:
-посета заштићеном подручју/Центар за посетиоце – 100,00 РСД одрасли
-посета заштићеном подручју/Центар за посетиоце – 50,00 РСД деца до 8 до 18 година
-посета заштићеном подручју/пешачке стазе за групу до 10 особа – 250,00 РСД по особи
– посета заштићеном подручју/пешачке стазе за групу преко 10 особа – 150,00 РСД по особи
-услуге – водич за групу до 25 особа – 3.600,00 РСД
-коришћење теренског возила (до 100 км дневно) – 6.000,00 РСД
-превоз комбијем (8 места) по километру пређеног пута – 120,00 РСД
-снимање и фотографисање дивљачи у ловишту са водичем – 2.400,00 РСД по особи дневно
– снимање и фотографисање птица са водичем – 1.000,00РСД по особи дневно

Pročitajte i  Један наш познати музичар је потомак Гаврила Принципа: Ево ко је у питању!

Више инфомација можете пронаћи на сајту Националног парка Ђердап . 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име