Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

Пита са тиквицама и шампињонима је прави избор за лаган и здрав оброк.

Пита са тиквицама је под‌једнако укусна ако је правите са хељдиним корама и са обичним корама.

За питу са тиквицама и печуркама вам је потребно:

500 гр хељдиних кора за питу (могу и обичне)
1/3 вечег празилука (може и црни лук, једна већа главица)
2 средње тиквице
200 – 250 гр свежих шампињона
1 кашика сувог зачина
1 кашичица соли
1/2 кашичице бибера
50 мл уља + 50 мл за премаз
50 мл воде + 50 мл за премаз

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Пита са тиквицама и печуркама је посна, па је можете јести кад год пожелите.

Припрема:

Празилук или лук ситно исецкајте, па додајте мало воде и зачине и продинстајте га на тихој ватри.
Очистите тиквице и нарендајте их, заједно са шампињонима.
У издинстани лук додајте нарендане тиквице и шампињоне и све заједно пржите око 10 минута.

Pročitajte i  Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Направите прелив за премаз од 50мл воде и 50 мл уља. Ређајте по две (ако су хељдине коре) или по три (ако су обичне коре) једне на другу, последњу нафилујте и све зајено уролајте. Поступак понављајте док не исртошите св коре.

Питу са тиквицама пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 30 минута.

Pročitajte i  Из књиге "Болести душе" Николаја Пестова: Питања која ће вам открити да ли је ваше психичко здравље нарушено

Domaći Recepti/Opanak

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...