Posni minjoni: Zasladite vikend fenomenalnim slatkišem

Za koru:
– 280 grama brašna
– 12 kašika šećera
– 10 kašika mlevenih oraha
– 2 decilitra kisele vode
– 1 decilitra ulja
– rendana kora jedne pomorandže
– kesica praška za pecivo

Sve sastojke izmešajte, smesu sipajte u papirom za pečenje obložen pleh (koristite manji četvrtasti pleh) i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se kora ohladi pa filujte sledećim filovima.
Za prvi fil je potrebno:
– 250 grama margarina
– 100 grama šećera u prahu
– 100 grama posnog keksa
– 1 kesica vanil šećera
– malo ruma (po želji)
Penasto umutite margarin sa šećerom u prahu pa dodajte keks i malo ruma (po želji) pa premažite koru.
Za drugi fil je potrebno:
– 200 grama mlevenih oraha
– 200 grama šećera
– 100 grama posne čokolade
– 1 decilitra vode
Skuvajte sirup od šećera i vode pa prelijte orahe i dodajte lomljenu čokoladu i dobro promešajte da se čokolada istopi. Kad se smesa ohladi filujte preko prvog fila i ostavite da se kolač stegne. Ohlađen kolač secite na kocke željene veličine , prelijte glazurom od čokolade (100 grama čokolade istopite sa 3 kašike ulja) i dekorišite po želji.
raznajela.blogspot.rs