Посни уврнути уштипци: Брзински топли доручак или вечера, са џемом или шећером (ВИДЕО)

0
1963

Састојци: 300 г брашна, мало квасца, мало млаке воде, коцкица шећера, мало соли, уље.
Упутство: Потопити квасац у млакој води додати коцкицу шећера да се отопи па то сипати у брашно, додати 1 кашику уља и мало соли па умесити мало мекше тесто и оставити да нарасте. Нарасло тесто развити на радну површину дебљине 1/2 цм сећи на краће тракице. Састављати тракице и увијати, а крајеве притиснути да се залепе. Оставити уштипке да мало порасту па их пржити у дубоком уљу. Вадити на папирнату салвету да упију вишак масноће. Могу се по жељи посути прах шећером замирисаном ванилом.

Бакина кухиња

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име