Posni uvrnuti uštipci: Brzinski topli doručak ili večera, sa džemom ili šećerom (VIDEO)

Sastojci: 300 g brašna, malo kvasca, malo mlake vode, kockica šećera, malo soli, ulje.
Uputstvo: Potopiti kvasac u mlakoj vodi dodati kockicu šećera da se otopi pa to sipati u brašno, dodati 1 kašiku ulja i malo soli pa umesiti malo mekše testo i ostaviti da naraste. Naraslo testo razviti na radnu površinu debljine 1/2 cm seći na kraće trakice. Sastavljati trakice i uvijati, a krajeve pritisnuti da se zalepe. Ostaviti uštipke da malo porastu pa ih pržiti u dubokom ulju. Vaditi na papirnatu salvetu da upiju višak masnoće. Mogu se po želji posuti prah šećerom zamirisanom vanilom.

Bakina kuhinja

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....