Посни уврнути уштипци: Брзински топли доручак или вечера, са џемом или шећером (ВИДЕО)

Састојци: 300 г брашна, мало квасца, мало млаке воде, коцкица шећера, мало соли, уље.
Упутство: Потопити квасац у млакој води додати коцкицу шећера да се отопи па то сипати у брашно, додати 1 кашику уља и мало соли па умесити мало мекше тесто и оставити да нарасте. Нарасло тесто развити на радну површину дебљине 1/2 цм сећи на краће тракице. Састављати тракице и увијати, а крајеве притиснути да се залепе. Оставити уштипке да мало порасту па их пржити у дубоком уљу. Вадити на папирнату салвету да упију вишак масноће. Могу се по жељи посути прах шећером замирисаном ванилом.

Бакина кухиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...