Поштени проналазач вратио је 50.000 евра, а није могао ни да сања шта ће добити као награду

0
673

Југослав Чукић ради као ноћни чувар кафића на Бановом брду, а сваку смену започиње тако што претресе сваки кутак кафића.

Приликом претреса догађа се да пронађе свакаве изгубљене ствари, те је баш пре недељу дана пронашао тиобу са скоро 50.000 евра.
Како сам каже, торба је стајала на дохват руке свима, у башти кафића.

југослав

– Узмем торбу и кад сам видео онолико новца, затворио сам је и унео унутра да поново погледам да није дрога или неко оружје. Свашта се дешава. Погледам поново. Само новац, зној ме облио. После пар сати долази човек и пита да ли је заборавио овде торбу. Ја му рекао да јесте и извадим торбу. Он је узео, на брзину пребројао и каже: ‘У реду је, хвала и довиђења – испричао је Југослав Чукић за РТС.

Pročitajte i  Да ли је реално да ОВОЛИКО КОШТАЈУ прженице у Београду? Сиротињско јело од бајатог хлеба данас је луксузни доручак

Прошле године Југослав се нашао у сличној ситуацији када је у кафићу пронашао неколико хиљада франака, које је уредно вратио власницима:

– Било је пар хиљада швајцарских франака, две карте за Цирих и сва документа. Узмем личну карту и преко 988 га нађем – објашњава Чукић.

Реакције људи су, каже, подељене. Ипак, он се није двоумио. Ни тада, а ни сада.

Pročitajte i  Владета Јеротић објаснио како спречити настанак болести: У једној реченици открио како да годинама будемо здрави

– Стварно никад у животу нисам помислио… Ја сам могао да напуним шлепер са мобилним телефонима колико сам их нашао и вратио. Никада туђе нисам желео да узмем па макар био гладан – стиче поштени проналазач са Бановог брда.

Југослав је по занимању машински инжењер, а након распада “Југостроја” остао је без посла.
Овај поштени човек брине још и о седамнаестогодичњој унуки, за коју се труди увек да има средстава.
Али поштено и на прави начин!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име