Проведите незабораван одмор на селу: Најлепши спој традиције, историје и природних лепота

0
448

Проведите незабораван одмор на селу: Најлепши спој традиције, историје и природних лепота

Наша земља је богата природним лепотама попут планина, река, језера, бања и села које су идеалне за пливање, шетњу, одмор, релаксацију и уживању у гастрономским специјалитетима.

Последњих неколико година сеоски туризам је постао веома популаран не само код домаћих него и код иностраних туриста.

Домаћини који представљају сеоски туризам се стално труде да својим гостима изађу у сусрет и понуде богат садржај како би им што више улепшали одмор.

Сеоска идила испуњена традиционалним амбијентом али у модерном руху привлачи све оне који желе да свој одмор проведу на јединствен начин, далеко од градске гужве, уз цвркут птица и жубор воде.

Етно села која се налазе широм Србије на најлепши начин чувају и негују сећање на живот у прошлости, као и културу, обичаје и традицију поднебља у којем се налазе.

У понуди се налази велики избор етно села, све зависи од афинитета гостију да ли свој одмор желе да проведу у планинским крајевима или равничарским, војвођанским пределима.

За свакога има по нешто, и без обзира за који тип се определе, нема сумње да ће одмор бити за памћење.

У Војводини преовлађују салаши који су препознатљиви по својим гурманским специјалитетима, породичној традицији, прелепим коњима, бескрајним пољима пшенице, сунцокрета и кукуруза.

Шумадија се дичи пространим имањима и кућама изграђеним у моравском стилу које су ушушкане око шума. Овде се туристи госте домаћом храном спремљеном по старинским рецептима наших бака, телетином и свињетином испод сача, свеже убраним малинама и препознатљивом шљивовицом.

Извор: Опанак: Специјалитети испод сача

Планински венци, мир, тишина и свеж ваздух красе Западну Србију у којој се гости одмарају у модерним брвнарама и препознатљивим вајатима. Свој боравак употпуњују шетњом кроз шуме и вожњом чамцима кроз бистре и брзе реке. Овај крај је познат по својим разноврсним сухомеснатим производима, врућој погачи и најлепшем кајмаку који никог не оставља равнодушним.

Извор. Опанак: Лепоте Западне Србије

Најлепши бисер Источне Србије је најстарија култура Европе Лепенски вир која је настала пре више од 9000 година, и то је један од разлога зашто туристи воле да посећују овај део Србије.

Кућице смештене на обали Дунава су прави мали рај за пецароше и љубитеље воде. Смештај који је на располагању туристима налази се и у планинским пределима, али и лековитим бањама овог подручја.

Извор: Опанак: Лепоте Источне Србије

Укусна сочна слатководна риба спремљена на роштиљу уз домаћи градиштанац пасуљ је главни специјалитет Источне Србије. Оно у чему сви гости без обзира да ли су домаћи или инострани посебно уживају су разноврсни гастрономски специјалитети, тек убрано свеже воће и поврће и неизмерна љубазност домаћина.

Извор: Опанак

Сеоски туризам је за све оне који трагају за миром, прелепим природним пејзажима, разноврсним гастрономским специјалитетима и јединственим доживљајем.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име