Пуњене пљескавице – Најбољи гурмански ручак за целу породицу

Потребно је:

1/2 кг млевеног меса или готовог меса за пљескавице

мало шунке или друге саламе

мало качкаваља

Прилог:

кромпир

Припрема: Ако пљескавице правите од млевеног меса нека буде самлевено два пута. Може мешавина јунетине и свињетине. Додати соли, мало соде бикарбоне или прашка за пециво и замесити са киселом водом. Месо поделити на мање лоптице.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Лоптицу развити у пљескавицу па на њу ставити мало шунке и листове качкаваља. Одозго ставити другу развијену пљескавицу па ушушкати са стране. Ређати у плех који сте обложили пек папиром.

Kромпир посолити, додати мало сувог зачина, 1 кашичицу зачинске паприке и уља. Све промешати. Сипати у плах и распоредити поред пљескавица. Пећи на 220 степени Целзијуса.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Бакина кихиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...