Ukoliko ste izgrebali parket ili laminat postoji rešenje – jednostavni trikovi, ne koštaju ništa, a deluju poput magije

0
6021

Ukoliko ste izgrebali parket ili laminat postoji nekoliko jednostavnih spasonosnih rešenja! Sve što vam treba imate već u kući, a ogrebotine biće otklonjene kao čarobnim štapićem!

1. Običan orah je jednostavno, a istovremeno i efikasno rešenje za postojeće ogrebotine na drvenom nameštaju i podu.

Orah treba očistiti i utrljati ga na oštećena mesta. Nema potrebe da, prilikom utrljavanja, pritiskate jako, glavni zadatak je – popuniti trag ogrebotine uljima koje sadrži orah. Nakon sušenja, ogrebotine će postati manje primetne.

Pročitajte i  Jedemo ih svakodnevno u OGROMNIM količinama: Ove namirnice su SMRT za tvoj organizam!

2. Ako ogrebotina nije previše duboka, iskoristite voštanu olovku (ili kredu).

Ogrebotinu očistite od prašine i nanesite olovkom (ili kredom) sloj voska po celoj dubini i površini.

Neka se vosak osuši, nakon čega površinu treba ispolirati mekom krpom.

3. Ako na drvenoj površini postoje, ne samo ogrebotine, već i manje pukotine, dobro je koristiti majonez. Popuniti majonezom pukotine, skloniti višak i sačekajte par dana.

Pročitajte i  Da li znate koji naš vladar je imao najviše potomaka u Evropi: Čak šesnaestoro i svi su imali tragičnu sudbinu

Zbog činjenice da je ovaj proizvod bogat uljima i proteinima, drvo će nabubriti, i pukotina će se zatvoriti sama od sebe. Nakon toga, skloniti ostatke majoneza koji se nisu upili, i ispolirati površinu.

parket

4. Za održavanje laminata postoje specijalna sredstva, ali prilikom brisanja podova možete koristiti blagi dečji šampon i običan omekšivač.

Pročitajte i  Kako je Nikita Mihalkov na fenomenalan način objasnio Momi Kaporu glavnu razliku između Rusa i Amerikanaca

Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen.

(Uspešna žena)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime