ROŠTILJ KOD VEGETARIJANCA: U našoj prestonici razna zanimanja postoje, a OVO je jedno od najotkačenijih!

U našoj prestonici svega ima, pa i neobičnih zanimanja različitih profila. Ovoga puta, u potrazi za srpskim roštiljom, naišli smo slučajno na jedan lokal sa vrlo zanimljivom pričom.

roštilj kod vegetarijanca

Naime, kako smo čuli, njegov vlasnik ima retko interesantan razlog bavljenja roštiljskim zanatom, zbog čega je i postao jedinstven u svojoj profesiji. Sledi priča o jednom vegetarijancu koji uspešno pravi i prodaje roštilj –

Iako lokal nosi drugačiji naziv, u kraju je poznat kao “Roštilj kod vegetarijanca”. Komično i kontadiktorno zvuči, međutim, stalni kupci kažu da roštilj nigde drugde u gradu nema bolji ukus. Možda se iza toga krije i sva čar.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

roštilj kod vegetarijanca

I dok smo čekali našu porciju da se i mi lično uverimo, naše ćaskanje sa veselim roštiljdžijom prekinuo je vlasnik dolaskom u lokal. Nismo mogli, a da ga ne upitamo šta ga je navelo da se, pored svog vegetarijanstva, bavi baš proizvodnjom roštilja –

Do ideje za ovaj posao došao je, kaže, više iz ljubavi. Kada mu je iz zdravstvenih razloga bila zabranjena konzumacija mesa, dao se u vegetarijance. Tamo se obreo slučajno, a danas takav način života ne bi više nikad menjao. Vegetarijanstvo je za njega ne samo način ishrane već svojevrstan način življenja.

Pročitajte i  Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

14914780_10208176838442837_1284258370_n

Za delatnost roštilj – majstora odlučio se jer je bio dugogodišnji uživalac i ljubitelj roštiljskih đakonija, pa sada kada ne može da ih konzumira on je svoju ljubav prema njima nastavio da deli sa mušterijama. Za njega, kako kaže, miris roštilja još uvek predstavlja najlepši miris na svetu. Pa kad ne može da ga jede, bar da uživa u njegovom mirisu, šaljivo i uz osmeh poverio nam se gazda svog neobičnog lokala.

A kako onda zna da je kvalitet njegovog roštilja dobar, ako ga nikad nije probao, setili smo se da pitamo –

Za kvalitet i ukus hrane odgovoran je dugogodišnji prijatelj ovog vlasnika koji je inače po profesiji kuvar i roštilj majstor. Nekada su imali sličan ukus za hranu, i kad mu opiše neko jelo on tačno zna kakvog je to ukusa, jer se savršeno razumeju.

Pročitajte i  Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

roštilj kod vegetarijanca

Probali smo i uverili smo se. Nisu vegetarijanske, ali su ukusne kao da su pržene na velikoj ljubavi prema roštilju.

A imate li vi u vašem kraju nekog interesantnog zanatliju?

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...