Сви српски манастири на једном месту – јединствена туристичка понуда Деспотовца

0
3539

Манастири Србије у Парку макета јединствена су туристичка понуда, не само општине Деспотовац, већ и целе Србије.

Налази се на излазу из Деспотовца према Ресавској пећини, са леве стране регионалног пута. Средњовековни српски манастири израђени у размери 1:17 у односу на објекте у стварној величини стална су поставка.
Погледом на макете добија се савршена представа српских цркава у реалности. Ево интересантне приче о њиховом творцу!

Pročitajte i  Последње писмо Гаврила Принципа: Овим речима опростио се од родитеља

Бивши рудар Миленко Илић узео је отпремнину из рудника “Рембас” 2005. године и целокупну уштеђевину уложио у изградњу Парка минијатура најзначајнијих грађевина у Србији. Парк је отворен 2009. године и до данас од априла до новембра има свакодневне посетиоце из читавог света, не само из Србије.

Ту су минијатуре манастира: Манасије, Раванице, Горњака, Љубостиње, Каленића, Лазарице, Жиче, Студенице, Петрове цркве, Грачанице, Богородице Љевишке, Високих Дечана, Милешеве стаће, Пећке патријаршије… па чак и руских манастира.

Pročitajte i  Корак по каорак направите сладолед сендвич: Ледена посластица коју ћете обожавати (ВИДЕО)

Овим пројектом пружа могућност свим Србима и људима из читавог света који нису обишли све храмове у Србији да овде, на једном месту, могу то да учине и уживају у њиховој лепоти.

Музеј – парк је затворен само зими. Ево кад га можете посетити:

Парк је отворен за посетиоце у периоду од 1. априла до 1. новембра сваке године, са радним временом од 10:00 до 19:00 часова. Цена улазнице је 150 динара за индивидуалне посетиоце, а 100 динара за организоване групне посете.

Pročitajte i  Гламочко глуво коло: Понос Личана и Крајишника, најбоље народно коло у Европи, а од 1982. део УНЕСКОВЕ светске културне баштине

Обезбеђен је паркинг, а у склопу парка ради кафе – бар са безалкохолним пићима.

Извор: Опанак, Новости

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име