Трик који отклања буђ и непријатан мирис из веш машине: Нисте ни свесни колико прљавштине остаје после сваког прања

0
42846

Због бактерија које се у њој накупљају након сваког прања неопходно је да неколико пута годишње очистимо веш машину – врата, гуму, бубањ, посуду за прашак и филтер. Ако се не чисти редовно, због вишка воде која се задржава у гуми на вратима, може се појавити буђ, каменац и врло непријатан мирис. Да бисте се решили ове непријатне појаве урадите следеће. Биће потребно:

– течно средство за чишћење (пожељно са садржајем хлора)
– сунђер (који вам неће бити жао бацити)
– рукавице
– 25 грама лимунтуса

Поступак:
– Први корак у борби са буђи ће бити обично брисање папирном марамицом унутрашњости веш машине да бисте се решили накупљене прљавштине.
– Затим, нанесите било које средство за чишћење (са садржајем хлора) на гуму, по целој површини, равномерно распоређујући.
– Затворите врата и оставите тако на 2 сата.
– По истеку тог времена, укључите машину у режиму „испирање“, да се испере средство за чишћење.
– Након тога у преграду за прашак наспите лимунтус, и укључите машину на највишу температуру.

Након ове процедуре, ваша веш машина засијаће као нова. Поновите ову процедуру по потреби за месец дана, да бисте се коначно ослободили плесни.

Pročitajte i  БУРАН И КРАТАК ЖИВОТ ВЕРЕ ПЕШИЋ: Била је страшнија од Мата Хари, заводила све редом, а пред стрељање ИЗГОВОРИЛА ЈЕЗИВУ РЕЧЕНИЦУ

Превентивно одржавање значајно продужава животни век ваше веш машине. Због тога редовно бришите унутрашњост веш машине крпицом наквашеном сирћетом или асепсолом како се буђ и каменац не би појавили, покупите вишак воде из гуме и након сваког прања остављајте машину са отвореним вратанцима. Једном у три месеца укључите машину “на празно”, тако што ћете у преграду за прашак сипати две кашике соде бикарбоне и пола шоље дестилованог сирћета. Не заборавите да обавезно очистите и филтер веш-машине, чији је задатак да прикупи све ситне стварчице, попут комадића тканине и дугмића, који су чести узрочници запушености машине. Због огромне количине влаге и топлоте и филтер је душу дао за бактерије, зато је његово редовно чишћење неопходно, како због прљавштине, тако и због могућих кварова.

Pročitajte i  Вера Павладољска: Прва љубав Матије Бећковића којој је и посветио своју прву поему

cure.ba

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име