Трик који отклања буђ и непријатан мирис из веш машине: Нисте ни свесни колико прљавштине остаје после сваког прања

0
36646

Због бактерија које се у њој накупљају након сваког прања неопходно је да неколико пута годишње очистимо веш машину – врата, гуму, бубањ, посуду за прашак и филтер. Ако се не чисти редовно, због вишка воде која се задржава у гуми на вратима, може се појавити буђ, каменац и врло непријатан мирис. Да бисте се решили ове непријатне појаве урадите следеће. Биће потребно:

– течно средство за чишћење (пожељно са садржајем хлора)
– сунђер (који вам неће бити жао бацити)
– рукавице
– 25 грама лимунтуса

Поступак:
– Први корак у борби са буђи ће бити обично брисање папирном марамицом унутрашњости веш машине да бисте се решили накупљене прљавштине.
– Затим, нанесите било које средство за чишћење (са садржајем хлора) на гуму, по целој површини, равномерно распоређујући.
– Затворите врата и оставите тако на 2 сата.
– По истеку тог времена, укључите машину у режиму „испирање“, да се испере средство за чишћење.
– Након тога у преграду за прашак наспите лимунтус, и укључите машину на највишу температуру.

Након ове процедуре, ваша веш машина засијаће као нова. Поновите ову процедуру по потреби за месец дана, да бисте се коначно ослободили плесни.

Pročitajte i  Путовања и излети у Србији: Сазнајте брзо вести из туризма на једноставан начин

Превентивно одржавање значајно продужава животни век ваше веш машине. Због тога редовно бришите унутрашњост веш машине крпицом наквашеном сирћетом или асепсолом како се буђ и каменац не би појавили, покупите вишак воде из гуме и након сваког прања остављајте машину са отвореним вратанцима. Једном у три месеца укључите машину “на празно”, тако што ћете у преграду за прашак сипати две кашике соде бикарбоне и пола шоље дестилованог сирћета. Не заборавите да обавезно очистите и филтер веш-машине, чији је задатак да прикупи све ситне стварчице, попут комадића тканине и дугмића, који су чести узрочници запушености машине. Због огромне количине влаге и топлоте и филтер је душу дао за бактерије, зато је његово редовно чишћење неопходно, како због прљавштине, тако и због могућих кварова.

Pročitajte i  Београдска маца ХИТ на интернету: Запосела киоск у Војислава Илића, а својом реакцијом на купце НАСМЕЈАЛА све пролазнике

cure.ba

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име