Hrskav spolja, a mekan i sočan unutra! Jednostavan trik za najukusniji krompir ikad!

0
390
Foto: Jutjub/printskrin

Krompir je omiljeni prilog bilo da pravite pomfrit, pire ili pečeni. Do sada ste sigurno isprobali sve načine i neki put vam uspe, a nekada baš i niste zadovoljni. Mi vam otkrivamo tajnu savršeno pečenog krompira iz rerne koji će uvek biti hrskav spolja, a mekan i sočan unutra. Različita kombinacija začina mu daje poseban šmek i drastično poboljšava ukus.

Trik je toliko jednostavan, a dobar da ćete se pitati zašto stalno niste tako pripremali. Sve što treba da uradite je da krompir uvaljate u prezle i tako ispečete. Posle upotrebe, rernu operite na najlakši način bez ribanja kako biste sebi olakšali spremanje kuhinje.

Pročitajte i  Manastir na jugu Srbije u kome su Turci zakopali 12 ŽIVIH NEVESTI: Danas se u njemu događaju brojna ČUDA!

Sastojci:

800 g krompira
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica italijasnkog začina
1,5 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
2 kašike maslinovog ulja
prezle
Priprema:

Krompir isecite po želji, pa stavite u posudu. Sipajte ulje i začine i dobro promešajte rukama da se sve lepo sjedini i upije. Zatim svaki krompir dobro uvaljajte u prezle i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.

Pročitajte i  Kraljica vojvođanskih poslastica: Originalni recept za inđijske šnenokle koje se tope u ustima

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime