Čuvamo lepe uspomena sa letovanja 2020: Domaći turisti visoko ocenili avanture po Srbiji

0
469
Zlatibor, Foto: Turistička organizacija Srbije

Na osnovu anketnog ispitivanja ,,Koju avanturu ste izabrali ovog leta?”, koje je TOS sproveo u periodu od 27.09-16.10.2020. putem našeg sajta www.srbija.travel zaključujemo da je ovog leta najviše ispitanika izabralo jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje njih izabrali su više jednodnevnih izleta, dok su na trećem mestu oni koji su išli na nekoliko višednevnih odmora.

Turističkoj ponudi Srbije, ispitanici su dali vrlodobru prosečnu ocenu 3,8 od 5.

Pročitajte i  Beogradske pijace: Uručene nagrade šampionima bezgotovinskih transakcija za jun

Takvoj oceni, doprineli su pozitivni utisci, koji se najviše odnose na prirodne lepote, blizinu destinacija, upoznavanje sopstvene zemlje i gostoprimstvo, dok su zamerke na račun kvaliteta puteva, cena i nečistoće na javnim površinama.

Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik, bile su najtraženije destinacije među učesnicima naše ankete. Tara je prva i na listi lokaliteta koji su im se najviše dopali, a odmah potom dolaze i Uvac i Golubac. Najviše njih koristilo je privatne objekte za smeštaj, dok su hoteli na drugom mestu. Ispitacnici su uglavnom  putovali porodično, nešto manje sa prijateljima i partnerom.

Pročitajte i  Mračna strana genija: Svi znamo za Tesline izume, ali nam niko nije pričao o njegovim PADOVIMA

Na odluku o tome koju će avanturu izabrati ovog leta, najviše su uticale preporuke prijatelja, instagram postovi, sajtovi, kao i kampanja TOS-a “Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju “.

 Turistička organizacija Srbije nastaviće da promoviše putovanja po Srbiji i u periodu jesen/zima uz poštovanje svih epidemioloških mera zbog virusa KOVID-19.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime