Чувамо лепе успомена са летoвања 2020: Домаћи туристи високо оценили авантуре по Србији

0
538
Златибор, Фото: Туристичка организација Србије

На основу анкетног испитивања ,,Коју авантуру сте изабрали овог лета?”, које је ТОС спровео у периоду од 27.09-16.10.2020. путем нашег сајта www.srbija.travel закључујемо да је овог лета највише испитаника изабрало један вишедневни одмор у Србији, нешто мање њих изабрали су више једнодневних излета, док су на трећем месту они који су ишли на неколико вишедневних одмора.

Туристичкој понуди Србије, испитаници су дали врлодобру просечну оцену 3,8 од 5.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

Таквој оцени, допринели су позитивни утисци, који се највише односе на природне лепоте, близину дестинација, упознавање сопствене земље и гостопримство, док су замерке на рачун квалитета путева, цена и нечистоће на јавним површинама.

Тара, Златибор, Стара планина и Копаоник, биле су најтраженије дестинације међу учесницима наше анкете. Тара је прва и на листи локалитета који су им се највише допали, а одмах потом долазе и Увац и Голубац. Највише њих користило је приватне објекте за смештај, док су хотели на другом месту. Испитацници су углавном  путовали породично, нешто мање са пријатељима и партнером.

Pročitajte i  Како се правилно исповедити пред духовником: Избегните ових 7 најчешћих грешака

На одлуку о томе коју ће авантуру изабрати овог лета, највише су утицале препоруке пријатеља, инстаграм постови, сајтови, као и кампања ТОС-а “Изабери своју авантуру! #vidisrbiju “.

 Туристичка организација Србије наставиће да промовише путовања по Србији и у периоду јесен/зима уз поштовање свих епидемиолошких мера због вируса КОВИД-19.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име