Zelenski spomenuo Gavrila Principa i Sarajevski atentat: U svom govoru dotakao se Srbina – evo šta je rekao!

0
1922
Foto: Jutjub/printskrin/Vikipedija

Predsednik Ukrajine je, govoreći o situaciji u njegovoj zemlji, pomenuo istorijske događaje koji su doprineli dramatičnim promenama u svetu – Sarajevski atentat 1914. i Minhenski sporazum 1938. – koji su prethodili izbijanju dva svetska rata.

– Sećamo se, na primer, kako samo nekoliko hitaca može da dovede do milionskih žrtava poput pucnjave u Sarajevu 28. juna 1914. Istorija pamti koliko tuge može da napravi jedna osoba ako vidi da mu se ne pruža dovoljno otpora. Bilo je to, na primer, 1938. godine u Minhenu – rekao je Zelenski.

Pročitajte i  Naučnik svetskog glasa, koga smo zaboravili: Za Amerikance je NAJVEĆI, Šveđani bi mu dali Nobela, a u svom rodnom gradu nema ni ulicu

Zelenski je tada pozvao na dodatne sankcije Rusiji.

– Sada je vreme da damo odgovor. Sve ruske banke moraju da budu sankcionisane bez izuzetka, odsečene od svakog pristupa tehnologiji i svih komercijalnih veza – rekao je ukrajinski predsednik.

On je dodao da se mora izvršiti maksimalan pritisak da svaki agresor zna posledice svojih postupaka i pozvao da se sva ruska imovina u inostranstvu zapleni i stavi u poseban fond za pogođene ratom.

Pročitajte i  DANAS JE VELIKI PRAZNIK I CRVENO SLOVO: Jedan običaj posebno treba ispoštovati na dan Cara Konstantina i carice Jelene

– Ako agresori izgube sve, imaće manje motivacije da počnu ratove – rekao je Zelenski.

Izvor: Magazin Novosti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime