Dan Rusije -Sa Srbijom do prijateljstva i sa Istokom i sa Zapadom

0
356

Dan Rusije- Ruska država napunila 1.155, a Ruska Federacija 27 godina.

Državni praznik Ruske Federacije — Dan Rusije — slavi se svake godine od 1994. na dan usvajanja Deklaracije o državnom suverenitetu RSFSR (12. juna 1990).
Dan usvajanja Deklaracije je početak formiranja ruske državnosti zasnovane na principima ustavnog federalizma, jednakosti i partnerstva.

dan rusije
Povodom Dana Rusije, državnog praznika organizovana je proslava u Ambasadi Ruske Federacije. Aleksandar Čepurin, ruski ambasador, tom prilikom poručio je da će u prijateljstvu i slozi sa Srbijom, Rusija osigurati bezbednost u prijateljstvu sa Istokom i Zapadom,

Pročitajte i  Cvet koji štiti dom od zlih sila i privlači sreću i blagostanje: Ovako se pravilno gaji božur!

Obraćajući se zvanicama Čepurin je naglasio da se Rusija zalaže za celovitu i prosperitetnu Srbiju i mir na Balkanu.

„Mi ćemo se oslanjati na interese našeg naroda, na iskustvo naše države koja traje više od 1.000 godina. Ka tom cilju ići ćemo u prijateljskoj slozi sa Srbijom. Rusija je za celovitu, prosperitetnu Srbiju, za miran Balkan“, rekao je Čepurin.

Pročitajte i  Svedočenja iz turskih i srpskih izvora o tome kako je Miloš Obilić ubio sultana Murata

„Nigde sami narodi ne znaju za rusofobiju, ksenofobiju, antisemitizam. Te fobije nameću elite. Na sreću, u Srbiji nema takve podele između naroda i elite“, rekao je Čepurin.

Prijemu su prisustvovali brojni učesnici političkog života Srbije, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ovom prilikom od ruskog ambasadora dobio čelični žotovski poslužavnik sa cvećem, kao znak dobrih odnosa između ove dve zemlje.

Pročitajte i  STARI ZABORAVLJENI ZANATI: Čime su se bavile abadžije, mutavdžije, rabažije, opančari, kujundžije

Sputniknews.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime