MICHELIN уврстио Србију на престижну светску гастрономску мапу

0
328

Данас је објављено да је MICHELIN Водич уврстио Београд и Србију у своју селекцију, чиме се одаје признање локалној кулинарској сцени и наглашава квалитет и разноликост гастрономске понуде наше земље.

У MICHELIN Водичу се нашло укупно 14 престоничких ресторана, од којих Iva New Balkan Cusine носи ознаку „Bib Gourmand“. „Bib Gourmand“ ознаку заслужују ресторани врхунског гастрономског квалитета који нуде одличну вредност за уложени новац.

Према уобичајеној пракси у свим Michelin дестинацијама, одабир ресторана у Београду обавили су анонимни и независни инспектори, а ресторани су вредновани у складу са општим и уједначеним критеријумима MICHELIN Водича. Задатак инспектора је одабир и препорука  најбољих ресторана на свим дестинацијама које су у Michelin-овој селекцији.

Pročitajte i  ОВО ЈЕ НАЈСТАРИЈА СРПСКА ПЕСМА: Потиче из Смедерева, а записао ју је један Италијан

Gwendal Poullenne, интернационални директор MICHELIN Водича, поводом уласка Србије у Michelin породицу, изјављује: „Овим избором Београд постаје одабир Michelin-а, што ће убудуће допринети његовој репутацији као препоручене дестинације за богата и разноврсна гастрономска искуства. Протекле две године биле су тешке за угоститељски и туристички бизнис, а ова прва селекција Београда је уједно и први корак ка јачању локалне индустрије, зато што је потенцијал овде присутан, са младим талентима који су спремни да заблистају. Новооткривени динамизам и важност гастрономије за становнике Београда резултирају срдачним и обухватним гастрономским искуствима у ресторанима, која желимо да делимо са нашим читаоцима и ми се  радујемо даљем напретку.”

Pročitajte i  Моћна руска имена за девојчице и дечаке: Носе изузетно снажну поруку а популарна су и у Србији

Туристичка организација Србије са великим задовољством поздравља позиционирање Србије као гастрономске дестинације на међународној сцени и истиче његов значај за српски туризам. „Улазак Србије на Michelin светску гастрономску мапу потврђује квалитет наше угоститељске понуде, која се на овај начин изједначава са најбољим светским гастрономским дестинацијама. Ово је значајно не само за ресторане који у овој првој селекцији добијају Michelin ознаке, већ и за целокупну угоститељску привреду као подстицај даљем подизању квалитета у циљу достизања високих стандарда и препознатљивости на међународној сцени. Улазак у Michelin водич доприноси подизању видљивости дестинације, а у промотивном смислу обезбеђује додатну медијску пажњу и већи број посета туриста“, каже мр Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Pročitajte i  Владета Јеротић објаснио како спречити настанак болести: У једној реченици открио како да годинама будемо здрави

Београдски ресторани који су сврстани у категорију препоручених ресторана су Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište и Langouste,  као и ресторан Бела Река, који је посебно препознат због своје посвећености одрживом развоју и чињенице да су састојци који се користе за припрему хране у овом ресторану потпуно органски и долазе са Хомољских планина.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име