Најављен долазак међународног гастрономског водича „Gault&Millau” на тржиште Србије

Независни међународни гастрономски водич „Gault&Millau”, најавио је свој долазак на тржиште Србије. Овај водич данас је присутан у близу 20 земаља. Задатак му је да  туристе, објективно, професионално и једноставно води кроз најбоље светске ресторане, винарије, пивнице и укусе. Објављивање Gault & Millau – Србија омогућила је Туристичка организација Србије, а заједнички циљ је да се у први план истакну запослени у угоститељству, да се препозна и награди њихов допринос квалитету именовањем најбољих у више категорија, од најбољег шефа, до најбољег сомелијера.

„Gault&Millau“ је после вишедеценијске традиције у којој је стекао углед једне од најутицајнијих светских референци за ресторане, пре неколико година на основу ове популарне „жуте књиге“ и чувених куварских капа које он додељује, можемо да бирамо специјалитете и шефове кухиња и у региону. Да ли смо на услугу, ресторанску атмосферу, порцију, утисак који остављамо… поносни с разлогом, утврдиће независни инспектори који ће наредних месеци процењивати угоститељске објекте и заслужену оцену уписивати у водич. Обићи ће и  представити и сеоска домаћинства која пружају услуге хране и пића, посластичарнице, винарије, пиваре.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

,,Гастрономија постаје један од веома важних мотива доласка на дестинацију. Због тога је корисно да се понуда на коју смо поносни, нађе на једном месту и туристима олакша и улепша боравак. Уписивање угоститеља у овакав водич требало би да представља велики успех и потврду квалитета његове понуде, али и целокупне гастрономије наше земље. Иако модеран туриста прати нове трендове, већина њих истовремено цени аутентични доживљај  и аутохтони, понекад заборављени,  рецепт. Овај водич, зато, одлична је прилика да се шаролика понуда  представи на једном месту, разврстана по истим критеријумима и мерена објeктивним чулима. То је и идеална прилика да се наша земља представи као туристичка дестинација на којој ћете доживети и пробати незаборавне укусе.“, изјавила је на конференцији за медије директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Промоција водича и представљање угоститеља који успеју да ниво услуге подигну до жељене „капе“, као ознаке квалитета, један је од најзначајнијих гастрономских догађаја у свакој земљи у којој се водич објављује. Таквом догађају и таквом расположењу надамо се и ми већ у априлу када очекујемо прво издање  водича „Gault & Millau“ на енглеском и српском језику.

Pročitajte i  Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...