Otarasite se duvanskog dima za tren: 7 načina da vaša prostorija zamiriše

0
433

Duvanski dim može nam doneti mnogo neprijatnosti. Jedna od tih neprijatnosti je miris koji ostaje kako u prostoriji, tako i na vašoj garderobi. Evo kako da se otarasite tog neprijatnog mirisa.

1.Sirće ili ugalj

U nekoliko činija sipajte malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće uglja i postavite u prostoriju u kojoj se puši. Ako imate decu ili kućne ljubimce, činije odložite na uzvišeno mesto. Ugalj, kao i sirće upijaja i neutrališe neprijatne mirise.

2.Parfem na sijalici

Pročitajte i  Brzi sitni kolači bez jaja: Da uštedite i vreme i novac

Pošpricajte malo vašeg omiljenog parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim i smrad cigarete.

3.Prirodne mirisne vrećice za ormar

U slučaju da osetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, recimo mirisom lavande.

Pročitajte i  Dvopređne čarape: Jedinstveni simbol Srbije koji zaslužuje da bude zaštićen kao nacionalni brend

4.Pesak za mačke

U pepeljaru nasipajte malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

5.Soda bikarbona

Uveče, pre spavanja posipite sodu bikarbonu po tepihu, garnituri za sedenje i po ivicama prostorije u kojoj se pušilo. Ujutro usisajte usisavačem.

6.Peškir i sirće

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvastite sirćetom, pa minut, dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

Pročitajte i  U njemu se mole i muslimani i katolici! Manastir Kumanica zovu SRPSKI OSTROG - evo i zašto!

7.Obavezan omekšivač za odeću

Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite, tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno sa omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime