Priznanje iz Kine: Srbija je među zemljama koje svet čine drugačijim

0
435
Izvor: serbia.travel

Prema oceni kineskog turističkog magazina „Vitrip“, Srbija je jedna od najpopularnijih prekomorskih destinacija.

Priznanje po kome se naša zemlja preporučuje putnicima koje interesuju sadržaji iz kulture, kao i uživanje u životu, dodeljeno je ove nedelje na zvaničnoj ceremoniji uživo, održanoj u Kini pred nekoliko stotina učesnika iz sveta turizma.

Pročitajte i  Glamočko gluvo kolo: Ponos Ličana i Krajišnika, najbolje narodno kolo u Evropi, a od 1982. deo UNESKOVE svetske kulturne baštine

Srbija se na ovaj način našla u društvu Tajlanda, Fidžija, Tahitija, Filipina, Turske, Malezije, Japana… Sve te destinacije, prema oceni ovog prestižnog magazina, potvrđuju geslo „Vitripa“ da putovanja čine svet drugačijim.

Ovakva priznanja nagoveštaj su da će Srbija, po završetku krize izazvane virusom COVID 19, ponovo moći da računa na veliko interesovanje turista iz Kine. Srbija je i pre pojave korona virusa  bila među deset najtraženijih destinacija kod turista sa ovog, za Srbiju, izuzetno značajnog emitivnog tržišta. To se, između ostalog, pokazalo i u broju kineskih turista koji su pre pandemije bili prvi po broju dolazaka.

Pročitajte i  Besmrtna ljubav srpskog pesnika: Govorili su da je UMRO dva puta, prvi put kad je izgubio voljenu
Priznanje za Srbiju turističkog magazina “Vitrip”

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime