Za prvu bebu dobijaće se 100.000 dinara, povraćaj PDV-a na opremu za bebe odlazi u istoriju

0
167

Srbija će do kraja godine dobiti novi zakon o finansijskoj podršci porodici. Kako saznaje “Blic” za prvu bebu sledi novčana jednokratna pomoć svim novopečenim roditeljima u iznosu od 100.000 dinara.

bebe

Ovoga puta pomoć neće pristići samo roditeljima jednog deteta, već u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku najavljuju povećanu finansijsku pomoć i porodicama sa dvoje, troje i četvoro dece.

Pročitajte i  Neverovatna priča iz rata: Kako je Ahmed Ademović trubom preokrenuo tok bitke i doveo Turke do poraza

Kako su za “Blic” potvrdili iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku, najznačajnije povećanje pomoći biće u slučaju prvog deteta, jer je do sada država majkama uplaćivala jednokratnu pomoć od 39.345, 83 dinara.

Uvećanje iznosa za drugo, treće i četvrto dete je neznatno u odnosu na trenutnu sumu koja se isplaćuje, kažu iz Ministarstva i dodaju da će se ta pomoć, kao i do sada, isplaćivati u 24 mesečne rate.

Pročitajte i  Dosadne su kao stenice, ali mnogi ne znaju da su vrlo opasne: Smrdibube mogu da ujedu, a posledice nisu nimalo naivne

Usvajanjem novog zakona o porodici povraćaj PDV-a na bebi opremu definitivno odlazi u istoriju, navodi dalje “Blic” i dodaje da će umesto toga roditelji dobijati paušal od 5.000 dinara. On će se isplaćivati uz jednokratni iznos roditeljskog dodatka za prvo dete i prvu njegovu isplatu za drugo, treće i četvrto dete.

Pročitajte i  Otkrivena tajna hilandarskih monaha! Ključ zdravlja i dugovečnosti krije se u OVOME!

Primenom ovog zakona proizilazi da će roditelji, koji su do sada imali pravo na povraćaj PDV-a na ovaj način dobijati manje novca, ali će se, s druge strane, povećati ukupan broj roditelja koji će dobijati pomoć države.

Blic, B92

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime